• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури

Семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури

2015-10-07

/Files/images/IMG_3557.jpg

Семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури:

«Шляхи формування компетентності дошкільників з фізичного розвитку"

«Здоров’я – це не все, але без здоров’я нема нічого». Тож слід ростити дітей здоровими зараз, щоб не оздоровлювати їх завтра. Саме під таким девізом пройшов 07 жовтня в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №4 «Снігуронька» Білоцерківської міської ради Київської області семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури: «Шляхи формування компетентності дошкільників з фізичного розвитку"

Проблеми нинішнього довкілля та низка інших негативних чинників зумовлюють актуалізацію питань збереження й зміцнення здоров'я підростаючого покоління. Саме тому забезпечення повноцінного фізичного розвитку дітей, формування основ здорового способу життя з наймолодшого віку є пріоритетними завданнями дошкільної освіти.

Фізичне здоров'я є головною умовою духовного і морального здоров'я дитини. У період дошкільного дитинства закладається фундамент здоров'я, формуються життєво необхідні рухові навички, вміння, розвиваються важливі фізичні якості, що свідчить про необхідність правильного фізичного виховання, яке має сприяти оздоровленню і повноцінному розвитку дитини.

Присутні на семінарі-практикуму теоретично і практично опрацювали такі питання:

Фізичне виховання – необхідна умова всебічного розвитку дітей.

Професійна компетентність педагога як запорука успішності фізкультурно-оздоровчої роботи

Гіподинамія. Синхрогімнастика. Кінезіологія.

Забезпечення системного підходу до організації рухової діяльності дітей

Учасники семінару дійшли висновків, що варто організовувати відповідну роботу, спрямовану на підвищення компетент­ності батьків з питань фізичного виховання та оптимізації рухової активності дітей та спонукати педагогів до пошуку шляхів удосконалення роботи фізкультурно-оздоровчого спрямування.

Важливо усвідомлювати та спрямовувати всі сили на те, щоб процеси фізичного виховання та розвитку дітей були оптимально поєднані з розумовим, морально-етичним та естетичним розвитком.

На завершення інструктори з фізичної культури мали змогу переглянути спортивну розвагу «Туристична подорож по рідному краю» (інструктор з фізкультури Шліхта О.М., музичний керівник Ромашкіна О.В., вихователь – Вітер І.Ю.) та виставку творчих робіт педагогів, вихованців та їх батьків.

/Files/images/IMG_3513.jpg

/Files/images/IMG_3520.jpg

/Files/images/IMG_3522.jpg

/Files/images/IMG_3529.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 389

Коментарi